Waar je vroeger alleen je saldo op de computer of bij een betaalautomaat kon checken, kan je vandaag de dag een applicatie downloaden waar je op kan zien hoeveel geld je op je bank hebt staan en al je af- en bijschrijvingen. Weer iets wat automatisch wordt!

Een paar jaar geleden moest je eerst naar het dorp om te kijken hoeveel geld je nog had of je moest de computer erbij pakken! Dat kan makkelijker, dachten de mensen bij de banken. En makkelijk is het zeker! Als je aan het einde van de maand naar de supermarkt rijdt, kan je in ieder geval kijken hoeveel je nog over hebt van je salaris! Elke bank heeft mobiel bankieren maar met de ene app kan je meer dan met de ander.

Hoe werkt het?

Toen het werd ingevoerd door ING heeft iedereen die bij de ING zit een brief thuis gekregen met de vraag of ze dit iets vonden. Hier zaten ook meteen inloggegevens bij, je moest alleen naar de bank om je wachtwoord op te halen. Het was een groot succes en mensen waren zeer enthousiast! Anderen banken hebben het overgenomen en nu kan je bij vrijwel alle banken online bankieren. Als je nu wilt beginnen met online bankieren moet je dat eerst aanvragen. Dan krijg je een brief thuis met inloggegevens en dan moet je weer naar de bank om je wachtwoord o te halen.

Leave a Comment