Niet iedereen is er enthousiast over maar het komt er toch echt! Robots die het werk van mensen gaan verbeteren. En in de beveiligingssector begint dat met robot SAM.

Wat is al zei, niet iedereen is het ermee eens. Ze denken dat robots minder betrouwbaar zijn dan mensen! Maar ik kan je vertellen, dat hebben ze fout. Mensen maken fouten, robots (tot nu toe) niet. Ook kunnen mensen maar beperkt waarnemen en hebben robots, in dit geval SAM, veel betere kwaliteiten om iets of iemand te beveiligen.

Vooral voor bedrijven met een groot oppervlak is SAM goed in gebruik. Hij wordt van tevoren voorgeprogrammeerd met een plattegrond, draaiboek van de bewakers en locaties van camera’s. Er wordt nog veel meer geprogrammeerd maar dat is eigenlijk teveel om op te noemen!

Wanneer er een alarm afgaat rijdt SAM op volle snelheid naar de plek waar er een afwijking is gezien. In het geval van een dief of een ander onbevoegd persoon kan hij zelfs een mistwolk verspreiden. Ook kan SAM zelf alarm slaan als hij een persoon tegenkomt die zich niet binnen 10 seconden kan legitimeren. Een erg slim ding vinden veel mensen! Maar techniek kan de mens nooit vervangen. Wel kan techniek de functies van de mens makkelijker en beter maken.

Leave a Comment