Een usb-stick, iedereen kent het en veel mensen gebruiken het, maar hoe kan het nou dat je heel je powerpoint terug kan vinden op zo’n klein stickje?

Om te beginnen, een usb-stick is een externe gegevensdrager. Dit wordt ook nog wel eens een opslagmedium genoemd. Dat betekent dus gewoon heel simpel dat je er bestanden en gegevens op kan zetten! In het geval van een usb-stick is het een extern opslagmedium van een computer. Een computer heeft een usb poortje waar je de stick in kan plaatsen en vanaf dat moment kan je bestanden overplaatsen van de usb-stick naar de computer of andersom.

Een usb-stick heeft geen interne energiebron en haalt zijn stroom uit de computer via de usb aansluiting.

De eerste usb kwam eind 2000 op de markt en had een capaciteit van 8 MB. Vanaf toen is het eigenlijk elke keer verdubbeld. Toen ging het van 16 MB naar 32 MB en is is 2013 gestegen tot 512 GB. Hier kan dus echt onwijs veel op staan! Veel mensen gebruiken het dan ook om bijvoorbeeld vakantiefoto’s erop te zetten zodat het geheugen op de computer niet wordt beïnvloed maar je wel alle foto’s veilig hebt staan. Ook wordt er vaak muziek op gezet en word-bestanden voor bijvoorbeeld een presentatie.

 

Leave a Comment