Iedereen zou het wel willen, een snelle computer die bijna nooit langzaam is. Helaas is dit niet het geval en heeft iedereen wel eens last van een langzame pc.

Als je al een tijdje je computer hebt stapelt er een hele hoop afval op. Internetresten, oude e-mails, gebruikerssporen.. Deze staan allemaal op je harde schijf opgeslagen terwijl je er nooit wat mee doet! Mijn eerste tips is dan ook gelijk; opschonen. Doen het gewoon een keer en je zult zien dat het echt verschil maakt!

Wanneer je jouw computer opstart, worden er meteen een aantal programma’s opgestart samen met Windows. Dit vraagt meer capaciteit van de computer dan wanneer er maar 1 programma is opgestart en zorgt er dus voor dat de computer langzamer is! Onder het tabblad Windows kan je programma’s uitschakelen die je niet dagelijks gebruikt. Op deze manier zal de computer dus ook weer sneller worden.

Let op de dubbele bestanden op je harde schijf. Het is zonde van de ruimte als je 2 keer hetzelfde hebt opgeslagen en dat het er allebei nog staat! Kost ruimte.

Schoon de programma’s die je gebruikt op. Zoals Chrome en internet explorer.

Wanneer je deze tips toepast zal je pc al een heel stuk sneller moeten zijn!

Leave a Comment