Haast iedereen weet wel wat administratie ongeveer inhoudt. Papieren ordenen, gestructureerd werken.. Veel mensen benoemen het ook als kantoorwerk.

Eigenlijk is administratie alleen het verzamelen en ordenen van bepaalde zaken. Dit ligt eraan in welke factor je gespecialiseerd bent. Dit kan financieel zijn maar je kan ook patiëntenadministratie doen. Bij elke vorm van administratie komt het er eigenlijk op neer dat je de zaken op orde moet houden zodat anderen al deze zaken kunnen overzien. Vroeger werd alles met de hand vastgelegd en geordend, tegenwoordig gebeurt dit op de computer met een speciaal administratief programma. Dit gaat veel sneller en is een heel stuk makkelijker om terug te vinden. De administratief medewerken verwerkt alles in dit programmaatje en dit wordt weer omgezet naar begrijpbare taal voor degene die bijvoorbeeld het bedrijf runnen.

Wanneer je alleen puur administreert op financiële zaken, noem je dat ook wel boekhouding. Administratie is eigenlijk een verzamelnaam voor alle zaken die worden vastgelegd in een onderneming.  Van financiële zaken tot aan het aantal medewerkers.