Automatisering is het is het vervangen van menselijke arbeid door machines of computers en computerprogramma’s. Omdat de kennis over machines steeds meer ontwikkeld wordt, worden alle dingen die automatisch kunnen dus automatisch. Dit scheelt geld en het is sneller.

Er zijn een aantal verschillende soorten dingen waarin geautomatiseerd kan worden.: kantoorautomatisering, industriële automatisering, grafische automatisering en overige automatisering. Overal om ons heen zijn automatische dingen. Denk maar aan de kassa bij de supermarkt, de stoplichten, automatische auto’s.. Experts verwachten dat over 50 jaar alles automatisch gaat!

In de industriële sector is de automatisering al aardig doorgevoerd. Bijna alles wordt met een robot gedaan in de fabriek! Bijvoorbeeld een pak melk. Voordat het pak automatisch gevuld wordt, is er met een machine een printje op gedrukt. Na het vullen wordt het pak automatisch dicht gemaakt en gaat met een automatische loopband naar de rest van de automatisch gevulde pakken. Kortom; veel automatisch.

Bij kantoorautomatisering houdt eigenlijk alleen maar in dat alle werkzaamheden die op kantoor uitgevoerd worden, automatisch worden. Tegenwoordig is kantoor een veel breder begrip dan dat het vroeger was. Vroeger werd alleen maar de administratie van een bedrijf gedaan en dit is dan ook het deel wat geautomatiseerd wordt. Dan praat ik hier vooral over het feit dat vroeger alles met de hand gedaan werd en dat je nu speciale programma’s op de computer hebt waarin je alles bij kan houden.

Leave a Comment