De overheid heeft nog niet zo lang geleden beslist dat alle horeca zaken voortaan een horeca kassa software in huis moeten hebben. In de praktijk wil dat zeggen dat als een zaak waar maaltijden worden geserveerd of als men cateringdiensten uitbesteedt men met een geregistreerde kassa moet werken. Alle bewerkingen moete dan via de kassa ingegeven worden zodat men niet meer aan fraude kan plegen. Met fraude bedoelt de overheid niet enkel aankopen zonder factuur, maar ook zwartwerk moet hierdoor gaan minderen.
Uit wat bestaat horeca kassa software?

Om de kassa volledig te laten werken zoals het moet, zijn er een paar regels aan verbonden. Het horeca kassa systeem werkt namelijk alleen als je de volgende onderdelen hebt aangesloten. Men moet beschikken over een kassa, een controle module of zoals het in de volksmond heet: de black box en een gepersonaliseerde kaart, ook wel de smartcard genoemd. Deze drie onderdelen die nodig zijn om de kassa te laten werken, werken niet afzonderlijk. Men moet over deze drie onderdelen wettelijk beschikken om aan de eis te voldoen van de overheid.

Voorwaarden Horeca kassa software

Het gebruik van dit kassa systeem is verplicht voor iedereen die maaltijden aanbiedt voor ter plaatse te nuttigen of om mee te nemen (cateringservice). In de praktijk spreken we dan over bijvoorbeeld broodjeszaken, een frituur, een bakkerij met een verbruikszaal waar mensen ook kunnen genieten van een kop koffie. Deze regel geldt niet voor openbare cafés waar men enkel een pint kan drinken. Wel als het café bijvoorbeeld maaltijden serveert zoals croque monsieur. Op deze regel is er bij de overheid nogal onduidelijkheid, want men wil kleine zaken die maar een paar maaltijden aanbieden geen Horeca kassa software doen gebruiken. Met andere woorden zaken die minder dan €25.000 omzet draaien op alleen hun maaltijden, zijn vrijgesteld van deze regel.

Horeca kassa software kopen

Niet alleen een degelijke kassa kopen voor in een horecazaak kan een grote kost worden. Als men offertes opvraagt aan bedrijven die kassa’s leveren, zal men al vlug merken dat een kassa al vlug boven de €1000 kan kosten. Dan kun je deze nog iet gebruiken op het nieuwe systeem want er moet nog een black-box op geïnstalleerd worden, een smartcard en de software. Gelukkig kosten de software niet zo veel geld. Men vindt er al goede vanaf €400.

Voordelen van Horeca kassa software

Op de werkvloer werkt men sneller en efficiënter. Als men eenmaal de Horeca kassa software heeft aangekocht, zal men kosten besparen in de boekhouding. Op elk ticket staat namelijk de BTW gesplitst van drank en maaltijd. Men vereenvoudigd ook in één klap de boekhouding. Men kan gemakkelijker samenwerken tussen de keuken de zaal met behulp van handige ticketprinters. Wat je intikt op de centrale computer komt rechtstreeks à la minute uit in de keuken. Als laatste grootste voordeel is dat een horecazaak minder stress heeft op de werkvloer en hun werk beter kunnen uitvoeren.

Leave a Comment