Hoe kom ik hoger in Google?

Wanneer u een website bezit is het prettig als deze ook goed bezocht wordt. Daarvoor is het belangrijk dat de SEO van uw site goed is. Maar wat houdt dat eigenlijk in? Door een goede SEO komt uw pagina hoger te staan in Google. Mensen zullen eerder op uw pagina klikken en daar iets bestellen. Wanneer u op de 2e, 3e of 4e pagina staat, zult u veel minder bezoekers trekken.

Wat is SEO?

SEO is eigenlijk niets meer dan hoe Google uw site beoordeelt. Op basis van verschillende punten wordt dit gemeten. Een van die manieren is om uw eigen pagina te optimaliseren. Een ander punt is om te kijken hoe andere sites met uw site omgaan. Hoe meer sites naar uw pagina verwijzen, hoe meer waarde uw website krijgt.

Wat u zelf kunt doen

Wanneer u de SEO optimalisatie laat uitvoeren door een SEO specialist, zal uw website eigenlijk gegarandeerd hoger komen in de zoekresultaten. Het is eenvoudig om de SEO uit te besteden aan een SEO expert, maar daar zitten ook kosten aan verbonden. Hoewel de meeste bedrijven dit eerder als een investering zagen, is het natuurlijk ook mogelijk om zelf het een en ander te doen.

Om te beginnen op uw eigen site. Bedenk van tevoren op welke termen klanten zoeken als zij iets nodig hebben wat u heeft. Onderzoek of u zich met bepaalde zoekwoorden kunt onderscheiden ten opzichte van de concurrent. Vervolgens kunt u deze zoekwoorden op uw website plaatsen. Dit kan op verschillende plekken:

  • In de Titel van een pagina.
  • In verschillende tekstkoppen.
  • In de alinea’s met tekst.
  • In Alt tekst van afbeeldingen.

Let er wel op dat u de woorden niet vaker dan twee keer gebruikt, anders heeft dit weer een negatief effect voor uw website. De meeste punten hierboven spreken voor zich. Het laatste puntje is alleen net even wat anders. Afbeeldingen zijn voor Google niet te lezen. Het is alleen mogelijk om te vertellen wat er in de afbeelding staat. Dit kunt u vermelden in de Alt tekst zodat Google toch weet wat er te zien valt.

Vervolgens komt het moment dat de eigen website optimaal is, maar nog steeds kunt u klimmen in de zoekresultaten. Daarvoor moet u zorgen dat andere websites een linkje van uw site plaatsen. Om het zo goed mogelijk te doen moet dit wel een site zijn die dezelfde richting heeft als uw site.

Als laatste is het vrij eenvoudig om de social media te koppelen met uw website. Hierdoor verzamelt u al wat links voor uw site. Door de social mediakanalen bij te houden blijft de waarde hiervan groter.

Advies

Het is zeker de moeite waard om te zorgen voor een goede SEO. U kunt de SEO uitbesteden, wat over het algemeen veiliger is. Als u het zelf wilt doen dan is dat zeker mogelijk maar daar gaat wel wat tijd in zitten. Schakel daarom voor zekerheid een SEO specialist in.

Leave a Comment