Besteed je administratie lekker uit
Al jaren zit ik bijna iedere maand een of twee dagen vast. Soms duurt het wel drie dagen om de rekeningen weer op een rijtje te krijgen. En de administratie moet dan nog bijgewerkt worden. Maar het grootste probleem is het verzenden en innen van de rekeningen. Alles uitbesteden was niet mogelijk, dacht ik omdat ik met erg gevoelig materiaal werk en ik als vertaler nooit mijn vertalingen mag delen, natuurlijk niet. Maar de administratie neemt zo veel tijd in beslag dat ik bleef zitten met het gevoel alleen maar tijd verspild te hebben. Dus heb ik toch maar besloten eens op zoek te gaan.

Beginnen is makkelijk
Administratie Rotterdam in de zoekpagina typen kan iedereen, en het bracht me al snel bij Boekhouder Rotterdam. Dat is een beetje een bedrieglijke naam want beiden accepteren het uitbesteden van de volledige administratie, en nemen zelfs de facturering op zich. Ik ben heel tevreden met Administratie Rotterdam, ze doen het helemaal goed. Zelfs de afrekeningen voor het einde van het jaar nemen ze helemaal en letterlijk ‘voor hun rekening’. Ook het opvolgen van late betalingen doen ze, en wel op een klantvriendelijke manier. Dat is belangrijk want ik heb weinig aan een betaalde rekening en een verloren klant. Natuurlijk is de eerste rekening die iedere maand betaald moet worden ook meteen voor de administratie. Maar de zorgen en spanningen die ze voor mijn neus weghalen alleen al, zouden voldoende moeten zijn om er voor te zorgen dat die rekening met plezier betaald wordt. Mijn administratie ziet er niet alleen beter uit, ik verdien nu ook meer als voorheen.

Waarom verdien je meer
Dat is heel eenvoudig, vertalen is intensief werk, er gaat vaak veel tijd in zitten.de inleverdata, daar zijn ze meestal ook erg strikt mee. En ik kan nu al mijn werktijd besteden aan datgene te doen waar ik goed in ben, het vertalen. Geen zorgen meer hebben over onbetaalde facturen of het op tijd inleveren van de eindejaars-afrekening geeft me bovendien een meer ontspannen gevoel, waardoor ik mijn werk ook nog eens beter doe. Het klinkt misschien als een investering en natuurlijk is het dat ook. Maar het is wel een investering die zich al direct terugbetaald. Ik heb nu meer werk, krijg meer complimentjes van bestaande klanten, die ook nog eens mijn contactinformatie doorgeven en nieuwe klanten aanbrengen. De administratie uitbesteden, ik zou willen dat ik het eerder gedaan had.

Leave a Comment