Industriële automatisering ontwikkelt zich steeds meer. Zo zien we in de industriële automatisering ook steeds meer nieuwe trends ontwikkelen die aansluiten bij de huidige tijdsgeest. Duurzame industriële automatisering, big data en connectiviteit zijn trends die we in de ontwikkeling van industriële automatisering steeds meer zien terug komen. Deze trends laten dus zien dat ook de industriële automatisering ook onder de huidige omstandigheden in ontwikkeling blijft. Maar wat zijn deze trends nou eigenlijk. Waar komen ze uit voort en hoe ontwikkelen deze trends zich. Onder andere JB systems van Batenburg implementeert deze trends ook steeds meer, hieronder een samenvatting van de belangrijkste trends van het moment. 

Digitale ontwikkeling en verbetering

Industriële automatisering ontwikkeld zich razendsnel, en al helemaal op digitaal vlak. Zo groeit digital engineering heel hard, met het idee dat in de toekomst engineering kan plaatsvinden in een volledig digitale omgeving. Dit is tevens een voorbeeld van Duurzame industriële automatisering. Digitale tools bestaan natuurlijk al langer, maar een geheel digitale omgeving bestond nog niet. Daar wordt nu langzamerhand steeds verdere stappen naar gezet. Zo worden tools van verschillende bedrijven ook steeds vaker samengevoegd. Een onderdeel van digitale ontwikkeling is ook het werken in de cloud, steeds meer bedrijven maken hier gebruik van. Digital Industriële automatisering vindt daarom tegenwoordig overal plaats, ook bij Nederlandse bedrijven als JB systems van Batenburg.

Ontwikkelingen richting de toekomst

Ook zien we steeds meer trends die zich richten op een duurzame toekomst voor de industriële automatisering. Zo wordt er steeds meer rekening gehouden met het klimaat, maar ook hoe industriële automatisering de samenleving kan blijven ontwikkelen. JB systems van Batenburg is hier een voorloper in. Maar ook wordt ook naar andere trends gekeken die negatieve invloed kunnen hebben op industriële automatisering, denk aan de trends in de arbeidsmarkt. Het tekort aan personeel groeit en ook daar moet een oplossing voor gevonden worden, denk aan meer intuïtieve tools. Maar ook op het vlak van digitale veiligheid worden stappen gezet om er voor te zorgen dat de Duurzame industriële automatisering een gouden toekomst tegemoet kan zien.

Leave a Comment