Als eigenaar van een parkeerplaats, een bedrijfsterrein of een andere locatie waar voertuigen regelmatig passeren, kan het noodzakelijk zijn om de toegang tot het terrein te beperken en/of te controleren. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar twee veel voorkomende methoden zijn slagboom installatie en doorrijdt hoogtebegrenzers. In dit artikel zullen we uitleggen wat deze systemen inhouden, hoe ze werken en wat de voordelen zijn voor jouw situatie.

Wat is een slagboominstallatie?

Een slagboominstallatie is een mechanisme dat bestaat uit een slagboom, een bedieningspaneel en sensoren die de slagboom openen en sluiten. Het is een effectieve manier om voertuigen te beperken in hun toegang tot een bepaald gebied, zoals een parkeerplaats of bedrijfsterrein. Slagboominstallaties zijn verkrijgbaar in verschillende maten, afhankelijk van de grootte van de doorgang die beperkt moet worden. Sommige systemen worden geleverd met extra functies zoals camera’s en verlichting.

Hoe werkt een slagboominstallatie?

Een slagboominstallatie werkt door het openen en sluiten van een slagboom, die is bevestigd aan een paal of muur. Het openen en sluiten wordt gecontroleerd door een bedieningspaneel dat kan worden bediend met een afstandsbediening, een kaartlezer of een ander type toegangscontrolesysteem. Sensoren in de slagboom detecteren de aanwezigheid van voertuigen en openen de slagboom automatisch als een voertuig dichtbij komt. Sommige systemen zijn uitgerust met verkeerslichten die aangeven wanneer de slagboom open of dicht is.

Wat zijn de voordelen van een slagboominstallatie?

Een slagboominstallatie biedt verschillende voordelen, waaronder:

  • Beperking van de toegang tot een bepaald gebied, waardoor de veiligheid van het gebied wordt verbeterd.
  • Betere controle over wie er het terrein betreedt en verlaat.
  • Mogelijkheid om een parkeersysteem te implementeren met toegangscontrole.
  • Vermindering van de kans op diefstal of vandalisme op het terrein.
  • Mogelijkheid om verkeersstromen te reguleren en de doorstroming te verbeteren.

Wat is een doorrijdt hoogtebegrenzer?

Een doorrijdt hoogtebegrenzer is een systeem dat voorkomt dat voertuigen van een bepaalde hoogte een bepaald gebied kunnen betreden. Het wordt vaak gebruikt op parkeerplaatsen waar beperkte hoogtes zijn, zoals ondergrondse parkeergarages. Een doorrijdt hoogtebegrenzer kan ook worden gebruikt om te voorkomen dat vrachtwagens of andere hoge voertuigen een bepaald gebied betreden.

Hoe werkt een doorrijdt hoogtebegrenzer?

Een doorrijdt hoogtebegrenzer bestaat uit een aantal verticale balken die zijn geïnstalleerd boven de toegang tot een bepaald gebied. Deze balken zijn op een bepaalde hoogte geplaatst en vormen een barrière voor voertuigen die hoger zijn dan de opgegeven hoogte. Als een voertuig met een hoogte die hoger is dan de barrière nadert, worden de balken automatisch naar beneden gebracht om het voertuig tegen te houden. Hierdoor kan het voertuig het gebied niet betreden en kan schade aan de balken worden voorkomen.

Wat zijn de voordelen van een doorrijdt hoogtebegrenzer?

Een doorrijdt hoogtebegrenzer biedt verschillende voordelen, waaronder:

  • Beperking van de toegang tot voertuigen die hoger zijn dan de toegestane hoogte.
  • Bescherming van de balken en andere objecten die mogelijk beschadigd zouden kunnen worden door te hoge voertuigen.
  • Mogelijkheid om de veiligheid van een bepaald gebied te verbeteren door te voorkomen dat te hoge voertuigen het terrein betreden.
  • Verlaging van de kosten voor reparaties en onderhoud aan balken en andere structuren.

Slagboominstallatie en doorrijdt hoogtebegrenzer combineren

In sommige situaties kan het combineren van een slagboominstallatie met een doorrijdt hoogtebegrenzer de meest effectieve manier zijn om de toegang tot een bepaald gebied te beperken. Hierdoor kan zowel de hoogte als de breedte van voertuigen worden beperkt, waardoor de veiligheid van het gebied wordt verbeterd. Deze combinatie van systemen wordt vaak gebruikt op locaties waar voertuigen van verschillende grootte regelmatig passeren, zoals parkeerplaatsen bij grote winkelcentra.

Leave a Comment