Een website voor je bedrijf neem je om in contact te komen met nieuwe klanten en leveranciers. Het is belangrijk om een goede eerste indruk te maken. Het kan het hele klantcontact maken of breken. Een slechte website is tegenwoordig dodelijk. Vanuit de zoekmachines wordt de website gevonden om dan een langzaam ladende site te zien of zelfs een horrorclown. De horrorclown is er door een hackersgroep geplaatst. Natuurlijk kan men het de ondernemer niet kwalijk nemen. Een lek in de hosting of de code maakt het mogelijk. De ondernemer wordt er wel op afgerekend. De bezoeker ziet hij waarschijnlijk nooit meer terug. Zorg dat het je niet overkomt nadat je jouw domeinnaam hebt vastgelegd. De domeinnaam kun je trouwens hier vastleggen. Laten we echter onze tips delen om de site veilig te houden.

Voorkom malware en spam op de site en in de mail

Zorg voor een goede en solide site. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van een content management systeem is het goed om extra beveiligingsmaatregel in te nemen. Kies voor een malware bescherming van alle bestanden. Zorg er ook voor dat alle modules en plugins automatisch geupdate worden. Op die manier is het mogelijk om beveiligingslekken op tijd te dichten. Voorkomen is beter dan genezen.

Een veilige verbinding

Kies ook voor een https verbinding met een SSL certificaat. Het zorgt voor een versleutelde verbinding met de site. Een hacker kan dan niet meekijken met gegevens welke verzonden worden. Het is trouwens een must om dit te regelen voor de wet persoonsgegevens. Het is eigenlijk de basis om goed te verzorgen. De wet kan bedrijven hoge boetes opleggen. De SSL verbinding is de nieuwe basis. Bij hostingbedrijven zou het alleen nog maar mogelijk moeten zijn en zou iedere domeinnaam standaard geleverd moeten worden met een veiligheidscertificaat.

Leave a Comment